Yaşam tarzını önemseyenler için, yemek sadece bir ihtiyaç değil, aynı zamanda bir sanattır. Kahvaltıdan tatlılara kadar her öğünde mükemmel sunumlar yaratmanın inceliklerini keşfedelim.
MENEMEN İLE TÜRK KAHVALTISI
Menemen gibi renkli ve canlı bir kahvaltı yemeğini sunarken, Maxx Doria’nın geniş beyaz porselen tabaklarını tercih edin. Beyaz tabaklar, yemeğin renklerini daha belirgin hale getirir ve görsel bir şölen sunar. Yanına taze sıkılmış portakal suyu ekleyin ve bunu kristal bardaklarda servis edin. Kristal bardaklar, hassas ve kırılgan yapıda olması nedeniyle bulaşık makinesinde yıkanmaya uygun değildir. Her kullanımda pırıl pırıl parlaması için her yıkamadan önce sıcak suya bir miktar sirke ya da limon ekleyerek bekletmeniz yeterli olacaktır.
MERCİMEK ÇORBASIYLA ARA SICAK
Mercimek çorbasını sunarken, derin çorba kaselerini kullanın. Çorbanın üzerine kruton eklemek hem lezzet hem de görünüm açısından mükemmel bir dokunuş olacaktır. Maxx Doria’nın modern çizgilere sahip çorba kaseleri bu sunum için idealdir. Ayrıca, çorbanın yanında aynı yemek takımından bir tabakta küçük bir limon dilimi ve taze maydanoz ile sunumunuzu tamamlayın.
HER SOFRANIN EŞLİKÇİSİ MEVSİM SALATASI
Taze ve renkli bir mevsim salatası, geniş ve sığ bir salata kasesinde en iyi şekilde sunulur. Salatanın içindeki renklerin kontrastını vurgulamak için kâsenin derinliğini kullanın. Bunun için en alttan, iri taneli salata malzemeleriyle dizmeye başlayabilirsiniz. Bol Salatanın üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve taze otlarla ve küçük tanelere sahip malzemelerle süsleyin.
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA İLE BAŞLANGIÇ
Yaprak sarmaları düzgün bir şekilde tabakta dizmek, bu yemeğin şıklığını ortaya çıkarır ama yeterli olmayabilir. Bu sunum için ideal Maxx Doria’nın kayık tabaklarına dizdiğiniz sarmaların üzerine limon dilimleri yerleştirin ve taze dereotu ile süsleyin. İnce dilimlenmiş limonlar ve dereotu, sarmaların tazeliğini ve zarafetini vurgular. Ayrıca limon yerine geleneksel olarak tercih edilen ekşi lezzeti vermek ve aroma katmak için vişne tercih edebilirsiniz.
ANA YEMEK FIRINDA LEVREK
Fırında levrek, büyük servis tabaklarında harika görünür. Maxx Doria’nın büyük kayık tabaklarını kullanarak, balığı taze otlar ve limon dilimleriyle süsleyin. Balığın yanında sebzeleri renkli ve dengeli bir şekilde yerleştirerek tabakta bir sanat icra edin. Servis yaparken, her tabağa bir parça taze ot ve zeytinyağı gezdirin.
SOFRALARA MEZE HUMUS
Humusu sunarken küçük tabaklar kullanmak, her konuğun kendi tabağına rahatça almasını sağlar. Maxx Doria’nın küçük kayık tabaklarında humusun üzerine zeytinyağı, kırmızı biber ve taze nane yaprakları ekleyerek hem lezzeti hem de görselliği artırabilirsiniz.
SAN SEBASTIAN CHEESECAKE
San Sebastian Cheesecake tatlınızı sunmaya, Maxx Doria tatlı tabağınıza, eşit kesilmiş her bir dilimi ortalayarak başlayın. Tatlınızın üst kısmında oluşan doğal karamelize tat ile uyumlu, yaban mersini ve ahududu gibi, tatlı ve hafif ekşi meyveleri tabağın etrafına serpiştirerek sunumunuzu renklendirin ve zenginleştirin. Taze nane yapraklarıyla doğallığa vurguyu artırabilirsiniz. Ayrıca, tatları yoğun sevenler tatlının üzerine bal veya akçaağaç şurubu gezdirebilir.
İÇECEK İÇİN NAR ŞERBETİ
Nar şerbetini ince kristal bardaklarda sunmak, içeceğin zarafetini ön plana çıkarır. Maxx Doria’nın ince uzun kristal bardakları bu sunum için idealdir. Bardaklarda içeceğinizin üzerine koyacağınız nane yaprakları ve yanında dilimi içinde nar taneleriyle süsleyerek hem ferah hem de şık bir görünüm elde edebilirsiniz.